Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Prinses Irene beschermvrouwe biodiversiteit

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010.

Publicatiedatum 11/03/2010

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010.
"Als mens zijn we deel van de natuur en daarmee van de biodiversiteit. Echter, velen van ons zijn van de natuur in onszelf en die om ons heen vervreemd geraakt. We hebben een te dominante plek ingenomen, met catastrofale gevolgen ook voor onze eigen mentale en fysieke gezondheid’’ zegt prinses Irene. Zij zet zich al sinds jaar en dag in voor het herstel van de balans tussen mens en natuur.

Voorzitter Onno Hoes van de Coalitie Biodiversiteit 2010 is zeer verheugd met deze beschermvrouwe. ,,Als coalitie zijn we bijzonder trots en vereerd dat prinses Irene onze beschermvrouwe wil zijn. Zij heeft bovendien aangegeven ons in de komende tijd met raad en daad terzijde te willen staan in onze gezamenlijke opdracht: het vormgeven van respect voor mens en natuur. Juist nu internationaal een nieuwe ecologische balans gezocht wordt, is het van belang dat mensen zich realiseren dat zij één zijn met de natuur.