Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Rotterdamse bedrijfskunde studenten in gesprek over biodiversiteit

Leden van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen gaan 31 mei tijdens een extra college in gesprek met studenten bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit. Onderwerp: Biodiversity and Business. Want de economie van de toekomst mòet er een zijn van groene groei. En de young professionals van nu, staan dan aan het roer.

Bron Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen
Publicatiedatum 19/05/2011

Wat is er voor nodig om in 2050 alle 9 mld wereldburgers te kunnen voeden?  Hoe zorgen we dat er voldoende hernieuwbare energie is voor de industrie? Grondstoffen zijn eindig en bodems raken uitgeput. Verlies van biodiversiteit raakt niet alleen de grondstof-en energieprijzen, maar heeft verder strekkende gevolgen voor onze economie.

Verlicht eigenbelang
Rudy Rabbinge, professor Sustainable Development & Food Security en lid van de Taskforce  spreekt over de noodzaak van biodiversiteit voor onze economie, voedselzekerheid en ontwikkeling. Coreferent is ondernemer Lucas Simons, door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader 2011. Volgens hem verduurzamen bedrijven puur uit verlicht eigenbelang:'Bedrijven zien in dat grondstoffen eindig zijn, dat je bodems kunt uitputten.' 

Biodiversiteit steeds belangrijker
De driedelige collegereeks is bedoeld voor studenten en Young Professionals die meer willen weten over de economische waarde van biodiversiteit. Duurzaamheidsthema’s en in het bijzonder biodiversiteit zijn onderwerpen die bij bedrijfskunde niet dagelijks over tafel gaan. 'Hoewel het een thema is dat ver van ons afstaat, zien we ook dat dit binnen bedrijven een steeds belangrijkere rol gaat spelen,'  aldus de studievereniging STAR die deze reeks samen met de Taskforce Biodiversiteit organiseert.