Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Species of the Day/ Jaar van de Biodiversiteit

Op Sargasso zal één jaar lang iedere dag een planten- of diersoort worden afgebeeld met een vermelding op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten. Check het Species of the Day-icoontje in de rechterbalk, scrollen verplicht. Wie op het icoontje klikt krijgt een factsheet [.pdf] te zien met informatie over de soort van de dag.

Publicatiedatum 15/01/2010

Vandaag staat Pangasianodon Gigas in het zonnetje. Deze reuzenmeerval komt voor in delen van de Mekong rivier die o.a. door Laos, Cambodja en Vietnam stroomt. Overbevissing en stuwdammen zijn verantwoordelijk voor zijn status als “critically endangered” species. Hij is familie van de gekweekte Pangasius pangasius die u kent uit de supermarkt bij u om de hoek. Toch aardig om kennis te maken met een dier dat er over een tijdje misschien wel helemaal niet meer is, tenzij… er door regeringen nu eens serieus werk gemaakt wordt van het tegengaan van biodiversiteitsverlies!

Lees verder: sargasso.nl/archief/2010/01/15/species-of-the-day-jaar-van-de-biodiversiteit/