Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Stoere Vrouwen voeren warmwinkelactie!

Waarom moet een winkeldeur eigenlijk zelfs met de winterkou open staan? Het levert geen extra klanten op. En wel hoge stookkosten. De StoereVrouwen trekken dit najaar glimlachend ten strijde om aandacht te vragen voor het stookgedrag van winkeliers.

Publicatiedatum 01/11/2010

6 november
Op 6 november aanstaande gaan de StoereVrouwen in heel Nederland in legerkleding en met roze pumps en baretjes de straat op en vragen winkeliers hun warmte binnen te houden. Winkeliers kunnen dit heel gemakkelijk doen door een luchtgordijn of een schuifdeur te plaatsen of simpelweg door de deuren te dicht te houden. Onder andere H&M, C&A, Bart Smit & Intertoys kunnen zich opmaken voor het leger. De steden waar de dames gaan marcheren zijn Amsterdam, Hilversum, Rotterdam, Haarlem, Arnhem, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen en Zwolle.

StoereVrouwen
StoereVrouwen is een groeiende groep jonge vrouwen die zich inzetten voor natuur, mens en dier door op frisse, charmante doch onontkoombare wijze duurzaamheidsdilemma’s aan onder de aandacht te brengen. Vorig jaar deden ze dat met kooplegeracties tijdens de GroeneSintactie, in samenwerking met Oxfam Novib. Na deze actie hebben Lidl, C1000, Albert Heijn, HEMA en de Jumbo hun chocoladeletters deels of volledig Fair Trade gemaakt. Dit jaar is het doel dus om energieverbruik in winkelstraten terug te dringen.

consumenten
Steeds meer consumenten geven aan weinig begrip te hebben voor open winkeldeuren in de winter. Er wordt van mensen gevraagd wordt zuinig te zijn met energie; open deuren zijn niet meer van deze tijd!
StoereVrouwen voert actie samen met Het Klimaatverbond, een vereniging van gemeenten en provincies die vooroplopen in energie- en klimaatbeleid. Samen vragen zij aandacht voor de open deuren en gaan in gesprek met de winkelier. Een klimaatvriendelijke oplossing voor de winkelpui helpt niet alleen in de strijd tegen klimaatverandering, maar draagt ook bij aan een gezonde werkomgeving en bespaart de winkelier veel geld.
Uit een proef bij een DA-drogist in Amsterdam bleek dat men 43% op de verwarmingskosten kon besparen door een schuifpui gecombineerd met een luchtgordijn te plaatsen. Als het luchtgordijn alleen aan gaat als de deur open gaat, is de besparing het grootst. De klanten reageerden erg positief