Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Taskforce schrijft brief aan formateur

De voorzitter van de taskforce heeft een brief geschreven aan de formateur.De Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen vraagt daarbij met klem aandacht voor de noodzaak om de hervormingen zodanig vorm te geven dat ze een duurzame basis bieden.
voor economisch én ecologisch herstel.

Publicatiedatum 30/06/2010

De formatie en opstelling van een nieuw regeerakkoord bieden bij uitstek de mogelijkheid om de noodzakelijke bestuurlijke impuls gestalte te geven.
De Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen vraagt daarbij met klem aandacht voor de noodzaak om de hervormingen zodanig vorm te geven dat ze een duurzame basis bieden voor economisch én ecologisch herstel.

Actief investeren in behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen verbetert de Nederlandse concurrentiepositie, schept
banen en kan een significante bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het vlak van armoedebestrijding, welvaartsverdeling en ecologie.

In essentie kunnen de aanbevelingen van de Taskforce worden vervat in de volgende boodschap:

  • ‘Behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen en een billijke verdeling van lusten en lasten daarvan zijn een basisvoorwaarde voor duurzaam economisch herstel.
    Het kabinet zal een impuls geven aan herstel van biodiversiteit en tegelijkertijd kansen bieden aan het Nederlandse bedrijfsleven, door ambitieuze doelen te stellen. Biodiversiteitsneutraal produceren,
    vermindering van de ecologische voetafdruk, bijdragen aan mondiale voedselzekerheid, investeren in een duurzame industriepolitiek, werk maken van effectieve gebiedsbescherming en inzet van economische instrumenten zijn daarbij de prioriteiten.’

Wilt u meer informatie over de taskforce? Kijkt u dan eens op hun website.