Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Derde deel in TEEB-serie over Economie en Biodiversiteit gepubliceerd

Op 15 december 2011 publiceerde Earthscan het derde deel van de serie van vier rapporten van het TEEB-project (The Economics of Ecosystems and Biodiversity) van de UNEP onder leiding van Pavan Sukhdev. Dit rapport, geredigeerd door Joshua Bishop, levert bewijs voor de groeiende zorg van het bedrijfsleven over het biodiversiteitsverlies, en beschrijft voorbeelden van toonaangevende bedrijven die actie ondernemen om biodiversiteit en ecosystemen te behouden en te herstellen als onderdeel van hun dagelijkse werk.

Het rapport geeft een overzicht van indicatoren van biodiversiteitsverlies en achteruitgang van ecosystemen, en verklaart hoe dit zowel risico's als kansen inhoudt voor ondernemingen. Het onderzoekt de veranderende voorkeuren van comumenten voor natuurvriendelijke producten en diensten, en geeft met voorbeelden aan hoe bedrijven daarop reageren.

De auteurs onderzoeken ook nieuwe bedrijfsmodellen waarin getracht wordt om de verdiensten van biodiversiteit en ecosysteemdiensten op commerciële leest te schoeien. Ze verkennen wat er op organisatorisch-administratief gebied voor nodig is om inversteringen en ondernemerschap te stimuleren en kansen te creëren, en welke obstakels daarvoor moeten worden overwonnen.

Bron IUCN; TEEB
Publicatiedatum 19/12/2011

zie ook [IUCN Press Release] [TEEB Website] [Flyer for The Economics of Ecosystems and Biodiversity in Business and Enterprise]