Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News The Green Fashion Competition

De Amsterdam International Fashion Week (AIFW) organiseert samen met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) The Green Fashion Competition: een ontwerpwedstrijd in het kader van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit

Publicatiedatum 28/07/2010

Het produceren van mode kan een negatieve invloed hebben op de biodiversiteit en het milieu. Er worden bijvoorbeeld enorme hoeveelheden water verspild in productietechnieken, de chemicaliën die worden gebruikt in kleurstoffen hebben een negatief effect op de natuur en de vervuiling van grootschalige landbouw, zoals katoenvelden haalt het evenwicht uit de biodiversiteit.

The Green Fashion Competition speelt hierop in en heeft tot doel dat er wordt nagedacht over verantwoorde productie in de mode. Tot 13 september kan iedereen met een visie op 'de toekomst van de mode' zich inschrijven voor The Green Fashion Competition.

Deze zomer worden uit alle inschrijvingen op basis van hun visie en portfolio 40 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. Zij moeten twee ontwerpen en een businessplan inleveren, waarbij ze uitleggen hoe hun manier van ondernemen bijdraagt tot het behoud van de biodiversiteit.

De acht personen/teams die doorgaan naar de finale worden in november bekend en kunnen rekenen op €500 om te investeren in hun finaleoutfits die worden geshowd tijdens de Amsterdam International Fashion Week in januari 2011. Op basis hiervan worden de winnaars bepaald. De hoofdprijs is een geldbedrag van €25.000, de tweede prijs is € 15.000.