Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Grote vraag naar info over EU-Houtverordening

Op maandag 4 februari organiseerden de directie Natuur en Biodiversiteit en Nijenrode Business University een informatiebijeenkomst over de EU-Houtverordening, die op 3 maart in werking treedt. Vanaf die datum is het strafbaar om illegaal hout op de Europese markt te brengen en dienen marktdeelnemers aan te tonen dat zij zorgvuldig handelen bij het  op de markt brengen van hout en producten van hout. Met deze verordening is weer een stap gezet richting verduurzaming van de houtketen, een belangrijk onderdeel van het Nederlandse biodiversiteitsbeleid. Directeur N&B, Rob van Brouwershaven, leidde de bijeenkomst in. De opkomst was groot: 160 aanmeldingen vanuit een diverse groep bedrijven (retailers als HEMA, Gamma, houtimporteurs, parketleveranciers, groothandels), brancheorganisaties, terreinbeheerders en milieuorganisaties. Er werd een levendig debat gevoerd over de vele vragen die er nog leven over de uitvoeringspraktijk. Vertegenwoordigers van de NVWA en douane waren aanwezig om de verschillende vragen te beantwoorden.

Om het bedrijfsleven zo goed mogelijk voor te bereiden, zal het ministerie samen met de sector doorgaan met communicatie-acties, ook in EU-verband. Een 'Guidance Document' vanuit de EU is inmiddels gepubliceerd.

Betreffende URL http://www.nvwa.nl/onderwerpen/regels-voor-ondernemers-consumentenartikelen/dossier/hout-importeren/europese-houtverordening
Publicatiedatum 07/02/2013