Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Wereldvoedseldag

Het thema van Wereldvoedseldag (16 oktober) was dit jaar voedselverspilling. Minstens 1 miljard mensen lijden honger, maar wij - consumenten - gooien 10% van ons eten onnodig in de vuilnisbak Documentaire hierover is online te zien bij BOS

Publicatiedatum 20/10/2010

Sinds 1981 is het ieder jaar op 16 oktober Wereldvoedseldag (de verjaardag van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties – FAO). Hiermee vragen zij aandacht voor het wereldvoedselprobleem. Want gemiddeld genomen wordt er wereldwijd voldoende voedsel geproduceerd voor alle mensen. Toch lijden ruim 1 miljard mensen in de wereld honger.

Wereldvoedseldag 2010 stond in Nederland in het teken van het tegengaan van voedselverspilling onder het motto ‘Minder afval, minder honger?’

Voedselverspilling vindt plaats in de hele keten: van boer tot consument en alle schakels die daartussen zitten. Wereldwijd gaat maar liefst 40% verloren tussen ploeg en bord. Als Nederlandse consumenten gooien we samen 10% van ons eten (3,6 miljard euro) weg. Deze voedselverspilling is verantwoordelijk voor 2,3% van de totale uitstoot van broeikasgassen die een gemiddelde consument per jaar veroorzaakt. Het zou een mooi zetje in de goede richting zijn als minder eten in de vuilnisbak belandt.

Op zaterdag 16 oktober waren er op allerlei plaatsen in het land evenementen met filmfragmenten, discussies...Informatie over deze en nog meer veel activiteiten vind u hier.

De documentaire Taste The Waste kunt u hier zien