Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Wilde Weelde op de Floriade

Wilde Weelde
Wilde Weelde is de vakvereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen. Leden zijn hoveniers, kwekers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. Ook vindt u er ontwerpers die gespecialiseerd zijn in ecologisch gericht tuinadvies en specialisten in buurtgroen en natuurspeelplaatsen die groene vakkennis combineren met expertise in de begeleiding van sociale processen. De vereniging telt momenteel 170 leden.

Doelstelling
De vereniging vormt een samenwerkingsverband van bedrijven die op vakbekwame en mens- en milieuvriendelijke wijze producten en diensten leveren ten behoeve van de inrichting en het beheer van een natuurrijke leefomgeving. Door samen te werken bevorderen leden hun deskundigheid. Wilde Weelde wil een breed publiek in contact brengen met ondernemers die een duurzame en natuurvriendelijke oplossing bieden voor vragen op het gebied van de buitenruimte.

www.WildeWeeldeWereld.nl
Op de Floriade 2012 presenteert de Vakgroep Wilde Weelde zich met een bijzondere tuin. In deze natuurrijke tuin brengt Wilde Weelde zijn boodschap naar voren, de visie op de groene ruimte waarmee Wilde Weelde zich onderscheidt van veel andere bedrijven uit de groensector. Wilde Weelde nodigt de bezoekers uit om van de gebaande paden af te gaan, het avontuur in de buitenruimte te zoeken, zonder alles van tevoren vast leggen en te willen beheersen. Bezoekers worden uitgedaagd om de tijd en ruimte te nemen om zich te verwonderen over alles wat groeiend en bloeiend op hun pad komt.

Biodiversiteit
In de tuin zijn veel verschillende biotopen aanwezig met gevarieerde beplantingen met inheemse soorten en waardevolle tuinplanten. Deze verscheidenheid biedt veel leefruimte, voortplantingsbiotoop en voedsel aan tal van vlinders, wilde bijen en andere insecten, amfibieën, vogels en zoogdieren. Ook aan de natuurlijke kringloop in en op de bodem waarin vele kleine organismen een rol spelen wordt aandacht geschonken. Uiteraard wordt de tuin geheel duurzaam aangelegd met hergebruikte en herbruikbare materialen. De tuin laat zien hoe je met eenvoudige materialen en gerichte beplanting de  biodiversiteit in de nabije woonomgeving sterk kunt vergroten.

Realisatie
Voor de realisatie, die al in volle gang is, zoekt de vereniging nog een extra partner die zowel inhoudelijk als financieel bij wil dragen om de natuurrijke tuinen en parken bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie:
Wilde Weelde Floriade commissie: Ruurd van Donkelaar, ruurd@wildeweelde.org
Tel. 0522-451848 / 06-51791193

Publicatiedatum 31/01/2011

Please note that this information has expired.