Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Win de Rachel Carson Scriptieprijs met jouw HBO of WO scriptie Milieu en/of duurzaamheid!

Heb je tussen 1 januari 2011 en 30 juni 2012 een scriptie afgerond met een directe relatie tot milieu of duurzame ontwikkeling, ding dan mee naar VVM's Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2012! Stuur vóór 15 augustus 2012 het inschrijfformulier op! Meer info op vvm.info.

Betreffende URL http://www.vvm.info/?pid=main&id=615&utm_source=biodiversiteit&utm_medium=web&utm_campaign=RCMS12
Bron VVM
Publicatiedatum 05/07/2012
Geografische dekking Nederland,

Een actueel maatschappelijk vraagstuk uit het milieuwerkveld in je scriptie aan de kaak gesteld? Levert je afstudeerverslag flink veel voer op voor komende debatten over duurzaamheid, het klimaat en de noodzakelijke transities? Heb jij een milieuvraagstuk uitgeplozen op een wijze die nog niet eerder is vertoond? Of gaf je studentonderzoek juist dé oplossing voor een schonere en efficiëntere procesvoering in het stagebedrijf?

De prijs is een initiatief van VVM netwerk van milieuprofessionals. De wedstrijd staat open voor studenten aan Nederlandse universiteiten (WO) en hogescholen (HBO), die een scriptie hebben geschreven waarin een directe relatie tot milieu of duurzame ontwikkeling wordt gelegd.

De student of docent stuurt vóór 15 augustus 2012 een digitaal exemplaar (als PDF) van de scriptie naar het bureau van de VVM, vergezeld van een aanbevelingsbrief door de begeleidende docent, een volledig ingevuld inschrijvingsformulier, en een bewijs van beoordeling door de opleiding. De scriptie moet in de periode van 1 januari 2011 tot en met 30 juni 2012 zijn beoordeeld!

De beoordeling vindt plaats door een jury, die bestaat uit ervaren milieukundigen uit overheid, bedrijfsleven, universiteiten en hoger onderwijs. De volgende criteria worden in de beoordeling gehanteerd:

  • Originaliteit van de onderzoeksaanpak;
  • Toepasbaarheid van de resultaten in de milieupraktijk;
  • Relevantie van het onderzoek, zowel maatschappelijk als wetenschappelijk;
  • Toegankelijkheid van de rapportage, redactie, stijl, taal, vormgeving;
  • Wetenschappelijkheid van het onderzoek.

Meer informatie over deze prijs is te vinden op vvm.info.

Stuur dit bericht ook door aan recent afgestudeerden in je netwerk!

Please note that this information has expired.