Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News zaterdag 14 januari 2012 - Bijendag in LiveScience bij NCB Naturalis

Zaterdag 14 januari 2012 is er een speciale bijendag in LiveScience bij NCB Naturalis. Van 11.00 tot 16.00 uur komen bijenexperts van de Nederlandse Entomologische Vereniging (Sectie Hymenoptera) samen om naar allerlei exemplaren te kijken. Ze buigen zich over deze moeilijk te determineren insecten. Iedereen is van harte welkom. Je kunt al je vragen stellen over bijen en ze onder de microscoop bewonderen.

Toegang is gratis, met entreebewijs voor museum Naturalis.

De bijendeskundigen zijn aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur.

 Foto Albert de Wilde_Coelioxys elongata

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Betreffende URL http://www.naturalis.nl/nl/bezoek/agenda/2012/01/14/bijendag/
Publicatiedatum 10/01/2012
Geografische dekking Nederland,

Bijen zijn lastig op naam te brengen. Er zijn sterk gelijkende soorten en parasietbijen die op wespen lijken. Daarom komen de specialisten regelmatig samen om elkaar hierbij te helpen. Ze testen determinatietabellen, een soort checklists, op basis waarvan ze de diverse soorten bijen uit elkaar kunnen houden. Exemplaren uit hun eigen collecties worden onder de loep genomen. Iedereen is van harte welkom te komen kijken, vragen te stellen over bijen (en als het zo uitkomt weten de entomologen ook wel iets van wespen), en mee te kijken naar meegebrachte exemplaren onder de microscoop.

2012 is het Jaar van de Bij.

Please note that this information has expired.