Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Vraagstukken

Volgens de visie van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen is in de toekomst geen sprake meer van verspilling en uitputting. Dankzij veerkrachtige ecosystemen is er voldoende voedsel, water, energie en bescherming voor de wereldbevolking die daardoor goed kan leven in een gezond milieu. Om de weg voor zo'n toekomst vrij te maken, heeft de Taskforce zich bij de start van de werkzaamheden in 2009 vier strategische doelen gesteld. In deze sectie vindt u de achtergronden van deze doelen en de dilemma’s die ermee samenhangen.

Anders consumeren

We leven op veel te grote voet. Elke Nederlander legt beslag op 4 hectare grond (hier en elders op de wereld). Als de ruimte eerlijk verdeeld zou zijn over de inwoners van deze wereld, zouden wij slechts 1,8 ha tot onze beschikking hebben (onze Fair Earth Share).

Lees meer >>

Innovatief en duurzaam produceren

Industriële productieprocessen hebben een grote impact op de biodiversiteit. Belangrijke issues zijn energieverbruik en afval (plastic, chemicaliën). Zo drijven in de Stille Oceaan enkele omvangrijke eilanden van “plastic soup”.

Lees meer >>

Optimalisatie landgebruik

In de komende 30 jaar zal de wereldbevolking toenemen tot 9 miljard mensen. Opkomende economieën leggen een steeds groter beslag op de natuurlijke hulpbronnen.

Lees meer >>

Integratie economie en ecologie

Biodiversiteit heeft een grote economische waarde. Zij staat aan de basis van onze voedselvoorziening en van vele medische en farmaceutische toepassingen.

Lees meer >>

Folder Anders consumeren (1 item)
Folder Innovatief en duurzaam produceren (1 item)
Folder Optimalisatie landgebruik (1 item)
Folder Integratie economie en ecologie (1 item)