Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Biobased Economy: een alternatief

Een economie op basis van fossiele brandstoffen draagt bij aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen en verlies van biodiversiteit. Het alternatief is een economie op basis van hernieuwbare grondstoffen en duurzame energie. De Taskforce Biodiversiteit vroeg de Universiteit van Wageningen onderzoek te doen naar dat alternatief. Onlangs verscheen het rapport. Download het hier direct: Winning Clusters in the Biobased Economy.

De auteurs beschrijven de ontwikkelingen essentieel zijn om de omschakeling te maken naar een biobased economy, economie op basis van hernieuwbare grondstoffen en duurzame energie. De essentiële doorbraken worden beschreven als 'winning clusters'. Het duurzaamheidskader waarbinnen de ontwikkelingen moeten plaatsvinden is ook beschreven. Het rapport is besproken met experts en vormt een van de onderbouwingen voor het eindadvies van de Taskforce.

Lees ook onder vraagstukken: Innovatief produceren

Eindrapport met metainformatie:

Pointer Winning Clusters in de Biobased Economy