Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Rijncorridor

Andere keuzes, ook op het gebied van gebruik van ruimte en gebiedsbeheer zijn knoppen waaraan je kunt draaien om biodiversiteit te behouden en relevante ecosystemen nog beter te benutten. De Rijncorridor, de Rijn en het gebied eromheen is zo’n ‘ruimte’ waar andere keuzes veel voordelen bieden. Verschillende maatschappelijke organisaties zijn door de Taskforce gevraagd om hun visie te geven op het beheer van ecologie en water in het Rijnstroom gebied.

Nu al groeien er weer ooibossen in de uiterwaarden, de waterkwaliteit is sterk verbeterd. Recreatie neemt toe. De Rijncorridor is een goed voorbeeld voor slimme keuzes en combineren van functies. Waarom zou je ook niet de moerassen in de bovenloop van de Rijn herstellen? Moerassen vangen water op en daarmee verminderd de kans op overstromingen. Maar ze leveren ook water in droge periodes en zijn een nieuwe leefgebied voor flora en fauna.

Lees ook onder vraagstukken: Optimalisatie landgebruik

Verslagen:

Pointer Rijncorridor Expert meeting juni 2010
Pointer Rhine Corridor Workshop Koblenz 10 november 2010