Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Aan de slag met Biodiversiteit

LaantjeBiodiversiteit is niet alleen leuk en mooi, maar vooral ook nuttig. U kunt op tal van manieren uw voordeel doen met biodiversiteit en de ontwikkeling ervan bevorderen, zodat u en uw omgeving er nog meer van kunnen profiteren. Velen zijn u al voorgegaan; hun werk kan als voorbeeld dienen. Op deze pagina's vindt u van alles over hoe u zelf aan de slag kunt met biodiversiteit. Als burger, consument, gemeente, provincie, waterschap of bedrijf. In uw eigen tuin, bedrijf of gebied. Ontdek de mogelijkheden en doe mee!

Deze sectie is bedoeld voor iedereen die met biodiversiteit aan de slag wil. U vindt hier voorbeelden, links naar interessante websites en programma's en verslagen van bijeenkomsten. Het motto is hier letterlijk en figuurlijk 'laat duizend bloemen bloeien!' De site biedt ook hulpmiddelen om met verschillende partijen samen te werken aan biodiversiteit. Het accent ligt op informatie en hulpmiddelen die mensen kunnen stimuleren, ondersteunen en de weg kunnen wijzen bij het werken met biodiversiteit op lokaal en regionaal niveau.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is een breed begrip. Het gaat over de bescherming van het mooie, maar ook over het duurzaam gebruik van het nuttige van de natuur . Wilt u meer weten over biodiversiteit en waarom het belangrijk is, klik dan hier....

Handreiking 'Biodiversiteit Werkt

De Handreiking 'Biodiversiteit Werkt' werd oorspronkelijk ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VROM (nu IenM). Op de conferentie 'Biodiversiteit werkt' van 28 september 2005 is de online handreiking officieel geopend. In 2009 werd de handreiking verplaatst naar Biodiversiteit.nl, en wel naar deze sectie, 'Aan de slag met Biodiversiteit!'. Later is de site uitgebreid met andere informatie.

Biodiversiteitsactieplannen en andere methodieken

In 2012 is de site uitgebreid met een stappenplan om tot een biodiversiteitsactieplan te komen. Verder zijn ook beschrijvingen van een aantal andere methodieken toegevoegd, zoals 'triple O'. Ook wordt aandacht besteed aan de producten die in het kader van TEEB-NL zijn ontwikkeld, de brochure 'Ondernemen met Landschapsdiensten' en het achtergrondrapport 'Financiering Groen Blauwe Landschapsdiensten', en de biodiversiteits-event op het Nationaal Sustainability Congres 2012.

Toekomst Natuur

Wilt u zich laten inspireren en weten wat er allemaal mogelijk is? Op de site van Toekomst Natuur kunt u inspirerende voorbeelden delen over het werken met natuur. Zoekt u een boek of een bepaald onderzoek over natuur? Wilt u iets weten over water, moetuinen of recycling? Kijk dan eens op de Pinterest-website Toekomst Natuur! Of beter nog, doe mee!

Duurzaam door...

De overheid stimuleert kennis, bewustwording en capaciteitsopbouw over biodiversiteit vanaf 2013 vanuit het programma Duurzaam Door (volledige titel: Duurzaam door Sociale Innovatie voor een Groene Economie).

Geef het door...!

Hebt u aanvullingen op de inhoud? Kent u een nieuw projectbijvoorbeeld of een interessante publicatie? Of heeft u vragen? Geef dit dan door aan de beheerder van dit portaal.

Folder Direct aan de slag! (2 submappen, 2 items)
Folder Duurzaam Door: Sociale innovatie voor een Groene Economie (2 items)
Folder Burgers aan de slag met Biodiversiteit (3 submappen)
Folder Consumenten aan de slag met Biodiversiteit (4 submappen, 4 items)
Folder Decentrale Overheden en Biodiversiteit (3 submappen)
Folder Bedrijven aan de slag met Biodiversiteit (5 submappen, 2 items)
Folder Voorbeeldprojecten (1 submap, 23 items)
File Verslag conferentie Biodiversiteit werkt
PDF Ondernemen met Landschapsdiensten Download (2 versions)
URL Video's over inspirerende initiatieven met natuur
DOCX Financiering Groen Blauwe Landschapsdiensten Download
PDF Triple O: Ontdekken, Overeenkomen en Ontwikkelen Download