Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Biodiversiteit: kansen voor bedrijven op Nationaal Duurzaamheids Congres 2012

Op 20 november vond het 13e Nationaal Duurzaamheids Congres plaats met 750 bedrijven. Hier organiseerden De Gemeynt en D-Communications een side event ‘Biodiversiteit: Kansen voor bedrijven’, op initiatief van Biodiversity Future Industry en met steun van het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie (Platform BEE) en het ministerie van Economische Zaken. Er werd gediscussieerd over hoe bedrijven kunnen bijdragen aan, en profiteren van het behoud van biodiversiteit. Inleidingen werden verzorgd door onder andere Rein Willems (voorzitter Platform BEE) en Dirk de Kramer die een 'vlekkenkaart' presenteerde met een positionering van alle deelnemende partijen.

  

Er is gesproken over de te kiezen doelen, regievoering op het onderwerp, de behoefte om vooralsnog 1000 bloemen te laten bloeien, vooral aan de slag te gaan en veel aan kennisuitwisseling te doen. Bureaucratie moet worden vermeden, maar van de overheid wordt ook leiderschap en spelregels verwacht. Sommige, met name internationale bedrijven zijn al jaren bezig (bijvoorbeeld Nutreco), anderen willen graag, maar zoeken een start (bijvoorbeeld AKZO). Monika Milz (voorzitter Green Deal Board) sloot af met de aansporing om ook de leiderschapsmodellen voor duurzaamheid te vernieuwen: van transactioneel ( uitruilen) naar transformationeel (met elkaar ambities formuleren en uitvoeren).

 

Hieronder kunt u downloaden:

Voor een terugblik op het hoofdcongres en de presentaties van de sprekers, klik hier...

Folder Posterpresentaties van biodiversiteitsinitiatieven (14 items)
PDF Verslag Event Biodiversiteit: Kansen voor Bedrijven, 20 Nov 2012 Download
PDF Vlekkenkaart Download