Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Folder Buitenlui

Behoort u tot de groep Nederlanders die we kennen als 'buitenlui'? Als u één van de naar schatting 330.000 personen bent, die geen boer zijn, maar vaak wel rondom het huis een eigen lapje grond bezitten, behoort u tot de buitenlui. Tezamen beheren de buitenlui een gebied van ongeveer 345.000 hectare. Dat is een gebied ter grootte van 10% van het landoppervlak van Nederland (3.378.200 ha), of de totale grondoppervlakte van de provincies Friesland of Overijssel samen (de derde en vierde provincies in grootte van Nederland). Vaak kiezen buitenlui er bewust voor 'buitenaf' te wonen om dichter bij natuur en landschap te staan. Buitenlui willen vaak veel doen aan natuur en landschap en zij zijn vaak bereid te werken met biodiversiteit.

Hoe kan ik aan de slag met biodiversiteit?

Informeer
Onder huis en tuin staan al een aantal tips, waarmee u aan de slag kan gaan. Verder hebben organisaties, zoals Landschapsbeheer Nederland informatie voor u. Er zijn bijvoorbeeld cursussen en projecten zoals 'Kijk mijn erf' en 'Natuur op eigen erf' om u te ondersteunen.

 

URL Kijk mijn erf
URL Landschapsbeheer Nederland